ROBBERT ZWIEP 

instructie | training | coaching 
 

Touringcarchauffeur worden

Touringcarchauffeur, een prachtig en veelzijdig vak. Maar ook anders dan alle andere beroepen die er zijn. Want als touringcarchauffeur doe je veel meer dan de bus veilig van A naar B brengen. Belangrijk is ook er te zijn voor je gasten.  Jij hebt oog voor je passagiers, helpt ze bij van alles tijdens de reis en creëert een veilige en comfortabele sfeer door je als ware gastheer op te stellen. Daarnaast -niet onbelangrijk-  weet je de touringcar veilig door het drukke verkeer te loodsen. Gericht op de veiligheid van jezelf, je passagiers en de andere weggebruikers. En dat alles met een hoge mate van comfort.

Touringcarexpert heeft zich gespecilaiseerd in het geven van rijles op de touringcar (categorie D) en in het geven van cursussen E achter D voor bestaande chauffeurs die hun vaardigheden graag willen uitbreiden met het rijbewijs voor de aanhanger. Met jarenlange ervaring in nationaal en internationaal bus- en touringcarvervoer kunnen wij als geen ander de aspirant-touringcarchauffeur opleiden. Dit doen wij niet met het oefenen van examenrondjes maar met een degelijke all-round opleiding waarin we 'alle' facetten van het vak van touringcarchauffeur naar voren willen laten komen. Zodat de kandidaat waneer het rijbewijs eenmaal gehaald is met een vertrouwd gevoel verantwoord en veilig de weg op kan. 

En wanneer de chauffeur eenmaal zijn rijbewijs gehaald heeft houden we graag nog contact om mee te denken bij de vele keuzes waar hij of zij nog voor komt te staan. Aan het werk gaan als touringcarchauffeur is een stap naar een heel nieuwe wereld waarbij er zeker in de eerste jaren heel veel nieuwe zaken op de chauffeur af komen. En dan is het heel prettig om te weten dat je altijd met ons nog even kan sparren over iets wat je in de praktijk tegen bent gekomen.