ROBBERT ZWIEP 

instructie | training | coaching 
 

Code 95 nascholing

Nascholing code 95 saai en overbodig? Niet als u deze laat geven door onze professionele enthousiaste instructeurs. Want met onze jarenlange ervaring in alle facetten van het touringcarbedrijf kunnen we inspelen op de vele praktijksituaties waar uw chauffeurs dagelijks mee te maken hebben. Tijdens de cursus nemen we uw chauffeur op een leuke en frisse manier mee door de cursusstof en aan de hand van vele praktijksituaties maken we dat de cursusinhoud herkenbaar en nuttig wordt voor uw chauffeurs. Daarin zijn we af en toe best confronterend, maar wanneer de cursisten vervolgens doorzien dat de trainer er 100% voor hen is om hen beter te laten zijn in hun werk ontstaat al snel een prima lessfeer van waaruit de cursisten vervolgens weer met nieuwe kennis en vaardigheden gemotiveerd aan de gang kunnen!

 De nascholingscursussen die we aanbieden geven voldoende houvast om tijdens de klassikale sessies heel doelgericht met uw chauffeurs aan het werk te zijn. Aan de hand van de praktijkvoorbeelden van uw chauffeurs kijken we op welke punten we met elkaar kunnen werken aan verbetering. En waar we het al goed doen mogen we trots op ons zelf en elkaar zijn!

Motivatie. We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat de manier waarop we de nascholingscursussen geven niet alleen vakinhoudelijk nuttig zijn, maar dat de chauffeurs ook een beter gevoel krijgen over hun werk. Want wat is er mooier om samen met je naaste collega's te werken aan de kracht van jouw touringcarbedrijf! Leren van en met elkaar om zo samen beter te worden. Op deze manier gaat het nut van de cursus vele malen verder dan het simpelweg halen van je noodzakelijke nascholingsuren. 

 Voor de praktijktraining hebben we 2 pasklare cursussen voor uw chauffeurs. We geven deze gewoon vanaf uw eigen lokatie met een voertuig van u. Dit heeft vele voordelen:

  • de chauffeur is geen reistijd kwijt naar de opleidingslokatie
  • de chauffeur maakt geen reiskosten naar de opleidingslokatie
  • de chauffeur volgt de training op een eigen voertuig wat wel zo vertrouwd is

 

Digitale tachograaf
Digitale tachograaf
Hoofdschakelaar
Hoofdschakelaar
Veiligheidsuitrusting
Veiligheidsuitrusting

 

Wat we vaak zien is dat de nascholing nog even snel geregeld moet worden. Een sluitpost. Bij Touringcarexpert snappen we dat best en daarom stellen we ons zeer flexibel op bij het vinden van een moment wat het beste voor u schikt. Aan het eind van een werkdag of 's avonds, samen kijken we met u wat de beste oplossing voor u is.   

De theoretische nascholing geven we bij u op uw lokatie. Wel zo 'praktisch'. Doordat de chauffeurs ter voorbereiding op de nascholing 4,5 uur thuisstudie doen is de daadwerkelijke tijd in de klas slechts 2,5 uur. De thuisstudie kan men ook vanaf een mobiel apparaat doen zodat de chauffeur die wachttijd heeft deze nuttig kan besteden. Onze klassikale sessies worden over het algemeen als zeer plezierig ervaren. Zijn chauffeurs voor aanvang soms nog wat argwanend (wie kan mij nou nog wat leren), na afloop kijkt men vaak terug op een nuttige bijeenkomst. 

Voor de praktische nascholing bieden we 2 cursussen aan: Het Nieuwe Rijden en Rijoptimalisatie. Beide worden uitgevoerd vanaf uw lokatie met uw eigen voertuig. Hoewel beide cursussen raakvlakken met elkaar hebben kennen ze toch ieder een eigen invalshoek. Bij Het Nieuwe Rijden gaan we samen met uw chauffeur heel open kijken of we mogelijkheden zien om met enkele rijstijlaanpassingen het brandstofverbruik te verminderen. Vaak denkt men dit te moeten vertalen in 'sloom' weggedrag maar wij zullen laten zien dat hier in het geheel geen sprake van is. Een bijkomend voordeel van Het Nieuwe Rijden is dat er minder slijtage plaatsvindt van bijvoorbeeld banden en remmen en dat uw chauffeur relaxter achter het stuur zit.

Bij Rijoptimalisatie pakken we het breder aan.  Hier kijken we samen met uw chauffeur naar het totale beeld wat hij op de weg laat zien. Hoe bewust zit hij achter het stuur. Weet hij de (mogelijke) gevolgen van zijn handelen goed in te schatten. Wat gaat er 'mooi' en waar kunnen we verbeteren. Een ontzettend leuke en leerzame cursus voor uw chauffeurs. Tijdens deze training krijgen ze namelijk een aantal keer de spiegel voorgehouden waarbij ze, samen met de coach, even heel kritisch naar zichzelf kijken.