TOURINGCAREXPERT

CODE 95 | RIJLES C/D/DE | INTERIM CHAUFFEUR 
 

Code 95 Rijoptimalisatie Touringcar W-02  met e-learning 7-uur praktijk 

  • Waar: heel Nederland
  • Wanneer: op afspraak
  • Tarief: vanaf € 245,= Vraag direct uw prijs op!
  • LET OP: OP DEZE CURSUS IS 50% FSO SUBSIDIE MOGELIJK! PRAKTIJKUREN VANAF € 122,50!!! (2020)

"Ervaren touringcarchauffeurs hoeven niets meer bij te leren".  Toch merken bijna alle cursisten na een dag rijoptimalisatie voor code 95 bij Touringcarexpert op dat het niet alleen een leuke dag was, maar dat ze ook zeker weer een aantal zaken hebben opgepikt waar ze toch de komende tijd in hun werkzaamheden als touringcarchauffeur weer mee aan de gang kunnen gaan. Het gaat soms om heel simpele, ingesleten gewoontes die 99 keer geen problemen opleveren, maar net die ene keer wel voor narigheid kunnen zorgen. Robbert, rijcoach bij Touringcarexpert neemt de touringcarchauffeurs tijdens deze cursus rijoptimalisatie voor Code 95 mee langs wat ze al kunnen en waar nog uitdagingen liggen. Door de touringcarchauffeurs zelf te laten ervaren wat er kan gebeuren door bijvoorbeeld op het verkeerde moment naar de verkeerde kant te kijken. Confronterend op een leuke en bovenal leerzame manier.

De cursus rijoptimalisatie voor Code 95 bij Touringcarexpert geeft daarnaast tijdens deze cursusdag aandacht aan de moderne 'ADAS'-systemen waarmee ook de touringcars vandaag de dag worden uitgerust. Lane Departure Warning Systems,  Adaptive Cruise Controls e.d. zijn allemaal nuttige systemen die enkel optimaal werken bij een juist gebruik er van door de touringcarchauffeur.

De cursus rijoptimalisatie W02 voor touringcarchauffeurs kan zowel gegeven worden in een E-learning variant als met 2 chauffeurs tijdens een dagcursus. Op deze manier kan er voor iedere chauffeur en de behoefte die er binnen het touringcarbedrijf is optimaal nageschoold worden. Welke variant de voorkeur heeft? In de keuze voor E-learning of een dagcursus spelen de volgende overwegingen mee:

  • heeft u maar 1 chauffeur die nageschoold moet worden? Kies voor E-learning. Door na 4,5 uur thuisstudie 3 uur met de rijcoach van touringcarexpert op pad te gaan kan er op een efficiënte manier aan de nascholingsverplichting worden voldaan. In 3 uur is er voldoende tijd om na een korte rijstijlanalyse samen met de touringcarchauffeur aan het werk te gaan met de onderwerpen uit de cursus rijoptimalisatie Code 95 W02 Touringcarchauffeur.
  • heeft u 2 chauffeurs die nog praktische nascholing moeten volgen voor Code 95?  De dagcursus rijoptimalisatie Code 95 W02 voor touringcarchauffeurs wordt door de deelnemers zeer hoog gewaardeerd. Niet alleen kijken de touringcarchauffeurs na afloop vaak terug op een zeer plezierige dag (en wordt de lunch die tijdens deze cursus inclusief is zeer op prijs gesteld), ook is er omdat we 7 uur daadwerkelijk op pad gaan voldoende tijd om de rijstijl van de chauffeurs te analyseren en samen met hen rijtaken te oefenen. Daarnaast heeft het op pad zijn met 2 touringcarchauffeurs tijdens deze cursus rijoptimalisatie ook nog als voordeel dat er vaak wat van elkaar geleerd wordt.     

Voor beide varianten geldt dat Touringcarexpert tijdens de cursus rijoptimalisatie de chauffeurs hun rijgedrag spiegelt aan wat er van hen verwacht wordt volgens de rijprocedure D. In deze rijprocedure wordt het meest wenselijke gedrag van bestuurders omschreven met als doel een optimale naleving van de actuele verkeerswetgeving, het op de juiste manier uitvoeren van de verkeersmanoeuvres en een sociaal en defensief rijgedrag.

Meer informatie over deze cursus? Speciale wensen voor uw chauffeurs? Bel, app of mail via 06-19911188 of robbert@touringcarexpert.nl